Cuvinte de aur și de sărbătoare

BISERICA ALBASTRĂ DIN ORADEA

Într-o atmosferă de basm, încălziţi de nemuritoarele colinde în interpretarea inegalabilă a Madrigalului, în aşteptarea marilor sărbători, am petrecut, împreună, îmbrăcaţi în bucuria slujirii, ziua hramului bisericii, Sfântul Nicolae, serbare întâmplată în Anul Domnului 2015, în zi de duminică. Aşa se face că dumineca de Sân Nicoară, în luna lui Undrea, a Moşului Andrei,ziua a şasea, l-am întâmpinat încă din zori, pe Moş Nicolae, încărcat de daruri, apoi am adăstat, laolaltă cu Sântul la ospăţul euharistic al Bisericii, cuminecându-ne din Potirul nepieritor, învăluiţi de mireasma de sus a corurilor îngereşti, în liturgică zăbavă, după care ne-am adunat din nou, cu toţii, la agapa fericită a frăţiei lui Hristos, Mirele Bisericii, în casa Sfântului Gheorghe a parohiei Oradea-Vii.

Ospitalitatea gazdelor noastre ne-a încântat din nou, pregătind bucate alese, împărăteşti, ce-au prelungit solemnitatea de la biserică. Astfel, după ce ne-am simţit ca la Sfânta Sophia din Cetatea Marelui Constantin, ne-am regăsit, în haine de praznic, în saloanele de purpură ale Palatului imperial de pe malurile Bosforului, la întâlnirea continentelor, în dialogul fecund al Orientului cu Occidentul, la răspântia civilizaţiilor şi răscrucea lumilor, căutând, de la înălţimile ce domină Cornul de Aur, la priveliştea de taină pe care o pot gusta doar iubitorii de praznice duhovniceşti, în comuniunea sfântă a tuturor celor ce-L urmează pe Domnul, în Cer şi pe pământ, stare unică, inefabilă, îmbiată, oferită, dăruită celor ce-L caută pe Cel ce a venit în lume pentru noi.

† Sofroniu al Oradiei Mari.

 

O nouă şedinţă a Ligii Scriitorilor Maramureş LS

Sâmbătă, 5 decembrie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” Baia Mare, de la ora 11,oo în sala Ion Burnar, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Ligii Scriitorilor Maramureş. Şedinţa a fost prezidată de prozatoarea Carmena Băinţan, fiind secondată de romancierul Milian Oros. Printre cei prezenţii îi amintim pe scriitorul-preot Radu Botiş, Toma Gross Rocneanu, Aurelia Oancă, Aurelia Velea, Ioan Lazar, Ioan Marian Chiorean ş.a.

Subiectul principal dezbătut a fost realizarea şi tipărirea înainte de sfârşitul anului a revistei Ligii scriitorilor, care se va numi „Freamăt” şi va avea un număr de aproximativ 50 de pagini, format A4. Aceasta se va realiza cu sprijinul Bibliotecii Judeţene „Petre Dulfu” Baia Mare, director dr. Teodor Ardelean iar concepţia grafică şi tehnoredactarea aparţine Victorianei Oros. Felicitări pentru activitatea din acest an şi reuşite în continuare.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s