Mulțumiri voluntarilor de la Centrul pastoral-social și filantropic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” Parohia Oradea-Vii

Pr.GHEORGHE NEMES -ORADEA

În cursul acestui an 2015 se vor împlini cinci ani de la binecuvântarea și aprobarea proiectului „Agapa Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” de la Parohia Ortodoxă Română Oradea-Vii.

Acest proiect a fost inițiat de către P.C. Părinte Gheorghe Nemeș și aprobat de către PS Părinte Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, cu prilejul vizitei canonice în Oradea, la Parohia Ortodoxă Română Oradea-Vii, „Biserica Albastră” și la Așezământul cultural-social Sfântul Mare Mucenic Gheorghe la 18 septembrie 2010. Această activitate filantropică derulată la Sucursala Sfântul Mare Mucenic Gheorghe aparține de Asociația Filantropia Oradea.

Dorința de a iniția acest proiect a fost de a veni în ajutorul oamenilor bolnavi, bătrâni și săraci din Parohia Oradea-Vii și nu numai, cu mâncare caldă la domiciliu de Luni până Vineri, iar pentru Sâmbătă și Duminică li se oferă diferite alimente. Mâncarea caldă este gătită la Inteprinderea Individuală Casa Mov, str. Flamarion și transportată cu mașina parohiei la familiile cu dizabilități și sărace.

Mâncarea este asigurată prin donațiile benevole ale credincioșilor în duminici și sărăbători, precum și alte sponsorizări de la oamenii de bună credință și inimă largă din orașul Oradea și din Torino, Italia, prin bunăvoința Părintelui Protopop Lucian Roșu, Parohul Bisericii Sfânta Cruce, care asigură îmbrăcăminte, alimente, medicamente, mobilier și scutece(pampers). Toate acestea sunt de mare folos pentru multe persoane lipsite economic din parohia și orașul nostru. Cu această parohie suntem în colaborare frățească încă din momentul inițierii acestui proiect.

Un număr impresionant de voluntari sunt alături de buna desfășurare a serviciilor solicitate de părintele coordoonator a acestor proiecte la nevoile bătrânilor, bolnavilor și săracilor. Unii dintre voluntari transportă mâncarea caldă la domiciliu celor bolnavi și bătrâni, alți voluntari se duc de două ori pe săptămână să se întrețină cu cei bolnavi, să le ia tensiunea, temperatura și să le pregătească medicamentele pentru a putea fi folosite după sfatul medicului. Toate acestea prin grija doctorilor Sabău Mircea Virgil și Cioară Leontina de la Școala „Henri Coandă”, prin bunăvoința Doamnei Directoare Bonca Dana și a domnișoarei Valerica Bonca care trimit săptămânal pe lângă cei doi doctori, elevi și eleve pentru a face voluntariat în cadrul Sucursalei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Tot cu ajutorul voluntarilor de Sfintele Sărbători, de Paști și de Crăciun, bolnavilor li se face curățenia în camerele sau apartamentele celor suferinzi și lipsiți de ajutor familial.

Dintre voluntarii permanenți amintim următorii: Păunel Gheorghe Florian, Goncan Aurel, Moroșan Andrei, student Pîrcălab George, student Samașca-Nemeș George, student Vancea Claudiu, elevă Loredana Badea, elevă Găvruța Ioana, elevă Crețu Iulia, elevă Popa Ana Maria, elevă Bălaș Laura, elevă Bikali Kinga, elevă Solyom Ana Maria, Costea Ioan, Iluța Dacian, Pintea Marcel, Brâncoveanu Andrei, Botiș Cosmin, Vancea Ovidiu, Iuliana Păunel, Gherman Anastasia, Pântea Cornel, Beltechi Dumitru, Toda Aurel, Bodea Lidia, doctor Precup Ioan, Moisa Ioan, Goman Florica și Lazăr Gheorghe.

Tuturor acestora în calitate de coordonator și director al sucursalei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, preotul Gheorghe Nemeș, aduce alese și calde mulțumiri tuturor voluntarilor amintiți mai sus, precum și celor care din binecuvântate motive nu au fost amintiți în articolul de față.

Dumnezeu să binecuvinteze cu pace și sănătate pe toți ostenitorii și donatorii la întrajutorarea celor ce trăiesc în neputință și sărăcie!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s