ARTUR SILVESTRI

Untitled

ARTUR SILVESTRI

(19 martie 1953 – 30 noiembrie 2008)

COMEMORARE

Se împlinesc, pe 30 noiembrie 2014, 6 ani de la decesul celui care rămâne în istoria literaturii române ca un important scriitor, critic literar, istoric al culturii, editor și generos promotor al valorilor patrimoniului național dar și un mentor, prieten, sfătuitor, sprijin la nevoie pentru cei care l-au cunoscut, apreciat, iubit și care resimt și acum marele gol lăsat în urmă de cel plecat brusc și mult prea devreme spre eternitate.

 

Să-l pomenim creștinește, cu o rugăciune și o lumânare aprinsă și, dacă e posibil, participând alături de familie la

SLUJBA RELIGIOASĂ DE POMENIRE , SÂMBĂTĂ,

29 NOIEMBRIE 2014, ORA 9, la Mânăstirea PASĂREA,

locul odihnei sale de veci.

 

Să ne rugăm lui Dumnezeu să-l odihnească în pace,

în Împărăția Sa!

 

Cu aceeași durere,

Mariana Brăescu Silvestri, soția împreună cu întreaga familie

 *****

Artur Silvestri, veșnică aducere aminte

Artur Silvestri a venit ca un fulger și a stârnit teama în dușmanii României, iar în români mândrie și drag pentru cultura română, pentru patrimoniul național, comori care ne legitimează ca națiune și ca proprietari ai acestor locuri. Direcția lui a pus pe gânduri vestul care deja înspăimântat de ideia parteneriatului cu România, o țară care s-a dovedit atât de ușor adaptabilă, trecând cu ușurință de la o țară cu profil țărănesc-agricol la una de industrie avansată, aliniată cu primele țări din lume și la un pas de arma nucleară, care i-ar fi asigurat loc la masa puterilor lumii, toate la un loc dovedind forța și capacitatea acestui neam. Toți ar fi vrut-o subjugată, demontată și împărțită, jefuită și înrobită. Artur Silvestri a înțeles pericolul care se prăvălea asupra țării și viguros a investit în promovarea literaturii române și a talentului neglijat de golul creat de după revoluție. Artur Silvestri precum Moise a avut revelația scoaterii neamului de sub vălul negru a lui Ramses care amenința identitatea românului. A hotărât să ridice și să promoveze talentul și valorile literare din toate colțurile lumii, să împletească și să împlânte adânc rădăcinile, să apere și să conserve istoria și monumentele neamului, lucru care i-a deranjat pe cei împotrivă. Însă, Artur s-a îmbolnăvit brusc și tot atât de fulgerător precum a venit în viața noastră ne-a părăsit într-unul din spitalele Vienei. Se împlinesc anul acesta șase ani de când a plecat în eternitate.

Artur Silvestri, 19 Martie 1953 – 30 Noiembrie 2008

Îi datorez momente de neuitat acestui brav român.

Odihnească-se în pace!

Ben Todică

 

 

Anunțuri

3 gânduri despre „ARTUR SILVESTRI

  1. Jefuitori, criminali, asasini… Da, dragă ionica, nu numai că mulți conducători nu iubesc adevărul, ei nu se mai iubesc și nu se mai respectă nici pe ei înșiși. Singura lor iubire e BANUL, pentru care sunt în stare să-și trădeze părinții, frații, … ce să mai spunem de țară!
    Marii oameni se duc și tineretul nu prea mai are exemple vii de comparat și urmat precum cel mentionat. Încet, încet devenim o masă de mancurți [persoane care își pierd memoria (eu spun memoria națională, memoria demnității, a umanității) și devin robii stăpânului].

    Istoria se repeta – intram in SCLAVAGISM

  2. Aproape in majoritate conducatorilor din ziua de azi le e frica de adevar si sinceritate. Se cutremura impotriva acestor acte si le iau drept nebunie. Romanii nu mai au curajul la maretie, sunt intimidati. Mi-aduc aminte cu lacrimi de strigatul din El Zorab ‘Al meu e! Pentru calul meu
    Mă prind de piept cu Dumnezeu – ‘ Doamne cata iubire si in Cojbuc!!! Adevarul a devenit aproape comic si iubirea de tara o mare povara. Silvestri a ramas ca Moise in eternitate iar romanul continua sa parcurga in tacere exodul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s