27 Iulie, 2014 ZIUA COMUNEI GEPIU – BIHOR – ROMANIA

ID-100276773

Mulțumiri și felicitări de Ziua Comunei Gepiu

„În cursul acestei săptămâni semnatarul acestor rânduri am primit invitația de suflet din partea Domnului Ioan Purge, edilul Comunei Gepiu, județul Bihor, să particip împreună cu familia duminică 27 iulie 2014 la Festivitățile prilejuite de „Ziua întâlnirii fiilor comunei Gepiu”.

Nefiind sigur că voi putea participa personal la acest eveniment deosebit de însemnat din viața acestei comunități din care fac parte și eu, m-am decis să transmit prin bunăvoința ziarului Crișana, mulțumiri și felicitări inițiatorului și organizatorului acestor serbări, personal domnului Ioan Purge, fiu al acestei localități Gepiu, cu o atestare documentară din anul 1323 și primar de la data de 29 iunie 2012.

Înainte de a fi ajuns primar, inspirat v-ați orientat la organizarea și desfășurarea mai multor activități cultural-sociale și sportive, pentru prima dată în localitatea Gepiu, începând cu ultima duminică a lui iulie 2011.

Această zi numită „a fiilor satului” constituie un moment important și semnificativ din viața cultural-religioasă, social-gospodărească și sportivă a comunității. Noi toți știm de toate realizările majore care s-au împlinit în vremea celor doi ani de când sunteți la cârma Primăriei. Suntem martori la toate obiectivele construite pentru cei vii și pentru cei adormiți mutați în veșnicie, dar, una dintre cele mai mari realizări care v-a dăinui peste veacuri este Monumentul ridicat în memoria Eroilor din localitatea Gepiu căzuți în cele două războaie mondiale, inaugurat și sfințit de către P.S. Dr. Sofronie Drincec, Episcopul Oradiei, la data de 18 mai 2014, străjuit de cele două catarge cu tricolorul românesc (un adevărat altar creștinesc și românesc), la care a participat înalte oficialități militare, centrale, județene și locale, precum și un impresionat număr de tineri și vârstnici din Gepiu și orașele și satele învecinate. La acel fericit și istoric prilej s-a lansat prima Monografie a Localității Gepiu, în a cărei prefață în calitate de primar ați consemnat următoarele: „Generațiile de astăzi din Gepiu cinstind după cuviință pe eroii fii ai satului, ale căror nume au fost gravate cu recunoștință pe frontispiciu Monumentului ridicat de părintele Gheorghe Nemeș, ne vom aduce aminte de jertfele lor și în același timp vom rememora cu nostalgie și cei mai frumoși ani ai copilăriei noastre, petrecuți la vatra casei părintești, la școala și biserica din sat.”

Pentru toată jertfa și entuziasmul tineresc de care dați dovadă în realizarea tuturor proiectelor edilitar-gospodărești necesare fiilor acestor localități din care ați odrăslit, Vă felicit, dorindu-Vă să aveți parte în continuare de multă sănătate, fericire și noi împliniri spre binele și fericirea comunității și a tuturor trecătorilor care străbat această localitate de la granița de vest a României.

La mulți și binecuvântați ani Domnule primar Ioan Purge, colaboratorilor Domniei Voastre și tuturor fiilor acestei vetre strămoșești prezenți la festivitățile prilejuite de Ziua comunei Gepiu, din anul Domnului 2014 și a celor care din binecuvântate motive nu au putut participa.”

 

Preot Gheorghe Nemeș, fiu și Cetățean de Onoare al Comunei Gepiu

 

OMUL SFINTESTE LOCUL!

Cu aceasta zicere crestina doresc si eu de aici din Australia, sa-mi manifest sincerul sentiment de multumire si recunoastere pentru aceasta, cu adevarat istorica idee, de a se institui si sarbatori „Ziua Comunei Gepiu”, idee a Edilului local, Primar Ioan Purge.

Ca fiu si Cetatean de Onoare al comunei Gepiu, sunt bucuros de aceasta binevenita instituire a Zilei de sarbatoare a Comunei, care devenita realitate si calendaristic implinita, an de an, Satenii Gepiului, isi vor cinsti existenta, isi vor cinsti vatra lor, biserica, familia si scoala gimnaziala din comuna, adica, adeverindu-se vechea vorba de intelepciune: Omul sfanteste locul !

Cu drag si mereu ales respect – Ioan Miclau-Gepianul

Cetatean de Onoare al comunei Gepiu

 Image Source: Free Digital Photos by taesmileland

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s