Scufia cu Vise

„Poveşti duioase pentru curioşi şi curioase” este subtitlul cărţii pentru copii, proaspăt ieşită de sub tiparul Editurii Oscar Print, Bucuresti, a autoarei Alina Lavinia Grigoraş intitulată:

Scufia cu Vise

Scrisă cu fineţe, talent şi multă dragoste, cartea este dedicată copiilor de grădiniţă şi şcoala primară. Ea inspiră, confortează, informează, delectează, provoacă şi amuză şi, în mod special dă curaj şi pregăteşte copiii în întâmpinarea vieţii, îi atrage şi îi familiarizează cu lumea care îi aşteaptă. Le dă linişte şi calm.

O carte plină de tandreţe, care te transpune de cum pui mâna pe ea într-o lume plină de vis, plină de vise şi împliniri. De sfaturi părinteşti. O carte scrisă de o mamă pentru fiicele ei. Un dar.

În primul an de şcoală o vedem pe Sara care se întâlneşte cu literele alfabetului, isteţe şi jucăuşe de care e fermecată, o cucereşte şi se împrieteneşte cu ele. Mai departe ne întâlnim cu Miruna cea preocupată – şi urmărită de misteriosul X. Un necunoscut trufaş care îi complică viaţa la matematică. Apoi aventurile unui fir de nisip visător de noi tărmuri ne poartă cu el într-o călătorie plină de mister, năzbâtii şi învăţăminte prin generozitatea prietenilor noştri vântul, soarele şi ploaia etc. Întregul univers.

Cartea ne introduce în lumea copiilor pe care îi ajută să nu le fie frică de necunoscut folosindu-se de simboluri, vers şi metaforă, ca – ciupercuţe cu pălăriuţe, vermişori jucăuşi şi broscuţe, gândăcei, căţeluşi şi pisicuţe, iepuraşi, spiriduşi şi zâne frumos ilustrate de culorile creioanelor artistului Kavalerra Dan Lorinz. Nu mai puţin, Alina are grijă să ne reamintească de Moş Ene pe la gene, care cu scufia lui haioasă ne-a purtat mai pe toţi în lumea viselor copilăriei noastre.

Poveştile se citesc uşor, te absorb şi trecerea se face elegant, plutind mirific de la o călătorie la alta, luminate într-un mod original de desene, toate profesional legate şi tehnoredactate de Elena Preda.

Superba şi spectaculara călătorie în lumea mirifică a fiicelor Sara şi Eva cărora autoarea Alina Lavinia Grigoraş, mama lor, le dăruieşte această frumoasă salbă de poveşti: “Ele m-au inspirit să scriu această carte, eu am încercat să le ofer o imagine a lumii înconjurătoare.”

ScreenHunter_134 Jun. 27 22.13

Călătorie plăcută!

Ben Todică

Reclame

2 gânduri despre „Scufia cu Vise

  1. Foarte adevarat!
    Mult bine facem copiilor dandu-le o educatie frumoasa, cu acele povesti ale bunicilor nostrii,
    cu Feti-Frumosii care cautau binele oamenilor, facand numai fapte frumoase!

  2. Reblogged this on fata noptii and commented:
    „Cartea ne introduce în lumea copiilor pe care îi ajută să nu le fie frică de necunoscut folosindu-se de simboluri, vers şi metaforă, ca – ciupercuţe cu pălăriuţe, vermişori jucăuşi şi broscuţe, gândăcei, căţeluşi şi pisicuţe, iepuraşi, spiriduşi şi zâne frumos ilustrate de culorile creioanelor artistului Kavalerra Dan Lorinz. Nu mai puţin, Alina are grijă să ne reamintească de Moş Ene pe la gene, care cu scufia lui haioasă ne-a purtat mai pe toţi în lumea viselor copilăriei noastre.”
    @Ion Miclau

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s