CATEVA CARTI SI O CONFIRMARE DE SUFLET!

LastScan (2)

Domnului BEN TODICA
Multumiri pana la Dumnezeu! Am primit cartile domniei tale! Adevarate flori
de primavara, cu cer senin si stele australiene!
“ Ben Todica-Ambasadorul onorific al romanismului”, este o carte care adevereste recunoasterea
pe care i-o face toti acei care l-au cunoscut si il cunosc, desigur inclusiv recunoasterea mea sincera
si frateasca. Cu o prefatare a PS Ioachim Bacauanul, Episcop al Episcopiei Romanului si Bacaului, fapt deosebit de pretuit.Directorul Emilia Tutuianu Dospinescu, la Ed.”Musatinia”,cu echipa editoriala reusesc sa scoata o excelenta carte. Republicarea la Editura “Musatinia” si a celor doua volume “Intre doua lumi” si “In doua lumi”, este inca o asigurare a nemuririi scrierilor lui Ben. Ma bucur ca a gasit in sufletul sau ales si in Cartile sale loc si pentru mine, care dupa cum se vede, intotdeauna m-am straduit sa fiu la inaltimea prieteniei sale. Autorul este si a ramas, constat din scrierile sale, daruit asa cum a fost daruit de Dumnezeu acolo la botezul sau din cristelnita bisericii romanesti din Iezer.” Esti Benule banateanul de 100% prin crestere, Romanul complet prin cuget si simtire, purtatorul drapelului si al culturii noastre romanesti!”
Da. Acesta este Ben din Ciudanovita in constiinta noastra romaneasca din (diaspora) lumea romanilor de pretutindeni! Cartile primite vor primii desigur loc de cinste la Biblioteca “Mihai
Eminescu” – Cringila, N.S.W, -Australia, pentru cititorii romani-australieni! Personal am fost placut
Impresionat incepand de la coperta cu frumoasele ei peisage la cartea “Ben Todica-Ambasadorul onorific al romanismului” unde descoperii o amintire a anilor trecuti prin acea fotografie care il
arata pe Ben la Biblioteca “Mihai Eminescu “ din Cringila, N.S.W.(randul doi, mijloc), apoi sfintele stele de pe steagul Australiei. Bine gandita idee a coordonatorului editorial Dorin Dospinescu.
In continuare cartea cuprinde cele mai omenesti ganduri si aprecieri a unui impresionant numar de
personalitati de seama ale culturii si artei romanesti. Note bibliografice despre autor prezinta dl.Vasilica Grigoras, de-adreptul o adevarata postfata, are si un “motto” pe masura, semnat de dl.George Anca. Numai citita cartea aceasta va putea aduce cititorului adevarata patrundere despre care semnaleaza “motto’-ul dlui George Anca: “Si eu te-am perceput, de la prima veste despre existenta ta, drept un unicat, nu atat Ben Romanul – Zorba Grecul, nici omul anului in Australia, dar un mister nemaidiasporean, de revenire la toate radacinile lumii prin radacinile romanesti”.
Scriam si eu, nu de mult, despre valoarea unei cartii, si cred ca eram inspirat, fiindca
aceste carti daruite de autor noua romanilor, vin acum drept marturie caci “cartea reprezinta viata
unui om, iar omul este o carte in scriere”. Vad in cartile primite azi, Omul si Viata lui Ben Todica din Ciudanovita, cum obisnuiesc eu ai zice! SA NE TRAIESTI LA MULTI ANI BENULE, ROMANULE DE PRETUTINDENI! Asteptam urmatoarea carte!
Cu ales respect,
Ioan Miclau Gepianul

2 gânduri despre „CATEVA CARTI SI O CONFIRMARE DE SUFLET!

  1. Pingback: Mariana Gurza – Blog » Blog Archive » Ioan Miclău Gepianul: Câteva cărți și o confirmare de suflet!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s