Cartea “In Doua Lumi” a dlui. Ben Todica

Cartea  “In Doua Lumi” a dlui. Ben Todica

       Dupa un periplu pe directiile celor patru puncte cardinale, asemene “flacarei olimpice australiene” cartea “In doua lumi” a autorului Ben Todica se impamanteneste si la Biblioteca “Mihai Eminescu”, N.S.W – Australia.

Autorul ne-a daruit cu larga inima trei(3) exemplare, fapt pentru care multumim domniei sale la modul cel mai fratesc! Cartea apare la Ed. “Singur”-Targoviste,2011, cuprinzand o tematica de “Interviuri si ecouri, precum si o sumara corespondenta si aprecieri exprimate pe internet”. Spatiul necesar acestui imens material pregatit si adunat de autor cuprinde nu mai putin de 469 pagini. Imensa este insa si vointa artistului din Melbourne, crescut la minele Ciudanovitei, si nascut la Vaslui. Recent realizeaza un nou interviu luat dnei.Veronica Balaj, despre care cred a fi ceva inedit in felul in care Ben realizeaza, gandeste si orienteaza mersul intrebarilor, intradevar, adecvate vietii de zi cu zi, dar si cu trecut, prezent si viitor. Un fel de deschizator de drumuri in

lumea imaginatiei si realizarilor practice ale omului, un fel de geniu chiar. Eu care dadusem cateva interviuri, zic realistice, aveam si inca am nu o prea buna aderenta la un interviu care desi cultural-literar in tematica, devine un fel de “interviu/investigatie” de parca ar fi omul un delapidator si nu un creator de arte! La dl. Ben Todica, nu se intampla asa ceva; marturie fiind cuvintele sale din  prefata noii carti “In doua lumi”: “Aceasta carte m-a asezat pe mine, autorul ei, in scaunul cititorului ca sa descopar puterea si maretia divina a cuvantului scris”.  Interviurile realizate de dansul par  extrem de simple, dar numai putin discernamant daca incercam, descoperim  profunzimea la care intrebarea face referire!  Observam  darul  adevaratului artist, daruit prin har dumnezeesc, fiind in acest sens doveditoare cele afirmate in continuare de autorul cartii: “Am inceput sa realizez cat de aproape sunt de creatorul meu, sa simt ca sunt plamadit dupa chipul si asemanare sa, ca atunci cand vorbesc, Dumnezeu este in mine si ca eu nu asi exista fara el – “pentru ca la inceput a fost cuvantul si cuvantul era Dumnezeu”.

Cunoscandu-ne de multi ani aici in aceasta frumoasa tara, am avut posibilitatea sa ne cunoastem, sa comunicam, sa vorbim despre bune si rele, dar dusmanii n-am inventat; adevarate interviuri realizam in timpi, prin discutiile noastre, dar prietenul meu din Melbourne era acelasi, integru, crestin, harnic si saritor la nevoie, bun sfatuitor in situatii critice, impatimit cineast, crainic de radio, scriitor si in final un bun gospodar si iubitor de familie! Acesta este prototipul

biografic al dlui. BEN TODICA din Melbourne.

II DORIM NUMAI SUCCESE!

Ioan Miclau “Gepianul”

Reclame

2 gânduri despre „Cartea “In Doua Lumi” a dlui. Ben Todica

  1. Multumesc badica Miclau al Gepiului. Nu pot de cat sa ma inclin in fata frumoaselor ganduri ale domniei tale, ganduri alese si izvorate din aceiasi dragoste si dor de acasa care ne mangaie sufletul. Binecuvantati suntem de Dumnezeu! Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s