Nota Autorului

Desi proverbul se dovedeste a fi parte a sistemului folcloric, de fapt acolo se si identifica prin gen si origine, eu incerc sa-i incarc valoarea, asemanandu-l cu acel prim strop de izvor, acel izvor de intelepciune prin care, oamenii, din experientele vietii lor, il creaza si inobileaza cu duh si adevar.
Din graiul si intelepciunile asezate intr-un proverb, se pot deduce multe si deosebit de variate elemente. Bunaoara de timp si spatiu, de sistem social si ideologic, de mod de viata si stiinta, de istorie si adevar, de geografie si tara, de educatie si politica, de credinta, de economie, de zgarcenie, saracie, bogatie, s.a.m.d. Toate acestea venind chiar din vremi stravechi, amintind uneori chiar despre inceputurile noastre existentiale.
Cum este si logic, fiecare generatie isi are vremea sa, vorbind metaforic, fiind inel de legatura al firului istoric si existential, adunandu-si proverbele, cimiliturile si snoavele vremii respective. Dar, desigur pastrand si cumuland cu sfintenie pe cele ale predecesorilor in acel sistem numit Folclor!
Spiritul satiric si umoristic este esenta/sangele unui proverb, dar stim ca in aceasta haina lingvistica, in acest format de scutec se afla invelita fiinta intelepciunii: un adevar, o satira, o dorinta, o renuntare, o suparare, o inviorare, o atentionare, o indreptare, intru-un cuvant manifestarea ideii de mai bine in viata de zi cu zi. Proverbele sunt uneori, nu numai scrise, dar si raspandite pe cale orala prin strigaturi la petreceri, la nunti, la hore, la inmormantari!
Am iubit intotdeauna acest gen de creatie literara minimalist, proverbul; creind si adunandu-mi-le de-alungul anilor, publicate apoi prin diferite reviste, carti, articole de diferite teme, din diferite perioade ale vietii mele! Asa, acum, am gasit de bine a publica aceasta carte mica dar lipita de suflet, intitulata “Cuvinte de Minte”, cu gandul bun, ca, poate va placea cititorului care isi mai rezerva timp si pentru o carte de felul acesta! Doresc tuturor cititorilor sanatate si bucurii cat mai dese!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s