Placinte Cu Spanac Sau Cartofi

In Bucatarie Cu Flora

Placintele cu verdeata, fructe, branzeturi au fost intotdeauna o delicatete la bucataria romaneasca! Azi,”in bucatarie cu Flora”  VA prezentam prepararea placintei cu spanac sau cartofi zdrobiti!

Ingrediente:

1 kg. faina
3 linguri ulei de floarea soarelui
1 lingura de sare
1 lingura de drojdie
Pentru umplutura:
1 kg.spanac fiert si taiat marunt.( sau cartofi fierti si zdrobiti)
Cozi verzi de ceapa – dupa gust alegeti cantitatea –
½ cana de marar bine maruntit
Se presara putina sare dupa gust, se amesteca bine si se pune deoparte!
a
Prepararea:
1. Se cerne faina intr-un vas adanc, se pune drojdia, sarea, uleiul deasupra acesteea. Se ia o cana de apa calduta si se amesteca/framanta toate impreuna obtinandu-se o pasta  potrivita. Se toarna pe masa si se continua framantatul cateva minute bune pana se obtine aluatul dorit. Apoi i se da o forma alungita rotunda care se taie in parti ca niste mingi rotunde, cate dorim, asezandu-le sub un servetel sa nu se prea raceasca.

2. Se ia apoi una cate una de se intinde cat mai subtir. Se unge suprafata cu putin ulei, se practica patru taieturi in cruce, dinspre interior spre margini iar cele partu aripi obtinute se impatur/suprapun  din nou, obtinandu-se o suprafata mai restransa dar mai consistenta. Se repeta cu fiecare parte taiata si din nou se aseaza sub servetel.
3. Acum se trece propriu zis la pregatirea pentru umplere a placintei.
4. Se iau bucatile pe rand de sub servetel, se intind din nou suficient de subtiri, se aseaza la mijloc spanacul sau cartofii, adunandu-se marginile aluatului peste umplutura presand usor cu degetele mainilor.

5. In sfarsit, se intinde acum placinta gata facuta, dandu-i forma definitiva, dupa care se pune la copt in tigaia cu ulei incalzit.

7. Se supravegheaza tot timpul sa nu se arda, apoi se intoarce pe partea cealalta. Cand este frumos rumenita auriu pe ambele parti, se ia din tigae, urmand la coacere celelalte!

a

Pofta buna!
Flora
Anunțuri

2 gânduri despre „Placinte Cu Spanac Sau Cartofi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s