Sarmale Romanesti

In Bucatarie Cu Flora

Sarmalele fac parte din bucataria traditional romaneasca! In traditia populara varza se pune la butoi, cu sare suficienta, astefel poate fi pastrata peste an si folosita de cate ori dorim. Daca nu avem la butoi, se poate lua si varza proaspata care se opareste de cu seara in apa fierbinte, se poate adouga si o felie de paine,  putina sare si se lasa peste noapte la acrit. A doua zi se foloseste acelasi mod de preparare descris mai jos!


Ingrediente:

1 varza acrita
1 kg. carne de porc (sau 1/2kg. porc si 1/2kg. vitel)
1 cana de orez
2 cepe mari
4 linguri bulion de rosii
3 linguri de ulei de floarea soarelui
2 morcovi
1 lingura de vegeta
2 linguri de marar
1lingurita de boia rosie
1ciolan de porc afumat sau proaspat
-cateva frunze de dafin
-sare si piper dupa gust
Prepararea:
1. Varza acra se spala in apa rece urmand ca fiecare frunza desfacuta sa se rupa in doua parti, aseazandu-se apoi de o parte pe o farfurie. (frunzele mai mici nu se rup).
2. Intre timp pe o tigaie se rumeneste ceapa cu un morcov taiat marunt sau razalit, dupa care se aseaza iarasi de-o parte.
3. Se ia orezul spalat si se amesteca cu carnea de porc, cu ceapa  calita, boia, bulion, sare, piper, vegeta, mararul, care toate amestecandu-se se obtine umplutura sarmalei.
Intre timp se pune cratita pe masa, se aseaza  varza taiata mai marunt peste care se aseaza ciolanul de porc.
4. Se ia acum fiecare jumatate de frunza de varza pe podul palmei stangi iar cu mana dreapta se aseaza umputura pe interiorul  frunzei care se rasuceste si se prezeaza in final in partea de sus pentru a lega sarmaluta impreuna, randuindu-se una cate unai in cratita. Se repeta pana se umple cratita, dar lasandu-se un  subnivel pentru  amestecul de apa si bulion cu care se va complecta totul.
5. Se aseaza pe un foc potrivit, aproximativ doua ore, controlandu-se din cand in cand.
La servise pe farfurie se poate adouga si o lingura de smantana, dupa gust!
Pofta buna!
Flora



Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s