Prajitura Cu Pere Si Caramele

In Bucatarie Cu Flora

Azi am fost in vizita la fiica noastra, dupa ce i-am dat o mana de ajutor prin gradina, ne-a servit cu o prajitura pe care tocmai o terminase de copt. Era o prajitura cu pere si caramele. Fiind asa de gusoasa incat ia placut tare mult si nepotelului meu Gabriel, i-am cerut reteta ei, astfel am acum posibilitatea sa o prezint mamelor cu copii si nepotei, intotdeauna pofticiosi de dulciuri!

Ingrediente:

300gr.faina (self-rising flour)
1 plic praf de copt
2 lingurite scortisoara
85gr. zahar fin
250 ml. lapte
2 oua batute intregi
100gr. unt topit
2 pere tari, curatate si taiate cubulete mici
100gr. caramele(bomboane) taiate cubulete mici
25gr. migdale taiat marunt-marunt
Prepararea:
1. Intr-un vas se pune faina, praful de copt, scortisoara, zahar fin si se amesteca toate impreuna.
2. In alta farfurie se bat oule intregi, se adauga laptele si untul topit amestecandu-se bine. Acest continut se toarna acum peste faina preparata din vas.
3. Acum se pun cuburile de pere si jumate numai din cuburile de caramele. Se amesteca totul
foarte usor, dupa care se aseaza  la o parte.

4. Se unge tava (care poate fi si rotunda) cu unt si se presara putina faina peste tot.
5. Cu grija se aseaza in tava aluatul  din vas, iar pe suprafata acestuia se presara cubuletele de caramele ramase, si apoi almondul marunt presarat peste caramele.

6. Se pune la cuptor la temperatura de 180grade Celsius, timp de 25-30 minute.

Pofta buna!
Flora

(Reteta primita de la fiica mea Tincuta)

Anunțuri

2 gânduri despre „Prajitura Cu Pere Si Caramele

  1. MULTUMESC Domnlule Oliviu. Mai rar se primesc asemenea aprecieri deschise, mai ales, da, azi cand elitele vin din mocirla lingailor ce fac sa ni se roseaca obrazul de buni crestini, de
    cei mai vechi europeni! Romanul nu e vinitura! E Proprietarul! VA MULTUMESC!
    Ioan

  2. Doresc sa va multumesc inca o data pt cartile minunate, si sa va felicit pt felul cum pastrati si promovati valorile clasice atat de rare azi printre promotorii culturali – ma refer la dragostea sincera de cultura si de raspandire a culturii romane, lipsita de aroganta, pedanteria si alte trasaturi des intalnite in Romania moderna la cei care pretind ca sustin literatura – sustinandu-se de fapt pe ei. Va citesc acum proza, cu mare drag, si sunt bucuros si mandru ca va cunosc. La cat mai multe carti! Cu drag si prietenie, Oliviu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s