Prajitura Cu Orez Si Branza

In Bucatarie Cu Flora

Intotdeauna mi-a placut sa pregatesc mancaruri de tot felul, mai ales placinte, colaci si prajituri, povesteste Flora. Avand si o familie mai larga, imi place sa pregatesc, desigur, ce e pe cat posibil mai economic, dar sa fie si foarte gustoase si hranitoare. Aceasta prajitura facuta din orez si branza intruneste toate aceste calitati. Asadar, nepotii mai ales, dar si ceilalti mai mari, au grija sa nu stea mult la frigider ceea ce le pregatesc!

a

Ingrediente:

2 oua
1 pachet vanila
coaja razalita de la o lamaie
1 cana de orez fiert
1 kg branza de vaca
sugar dupa gust
1 foaie de aluat

a

Prepararea:
1. Se limpezeste orezul in apa rece, se pune la fiert normal si se lasa deoparte sa se raceasca.
Intre timp se bat cele doua oua intregi.
2. Dupa ce orezul s-a racit,  se amesteca cu branza, vanilia, sugar dupa gust, coaja razalita de lamaie si cele doua oua batute intregi.
3. Totul se amesteca impreuna si se lasa cateva minute sa se aseze.
4. Intre timp se ia pasta de aluat(uneori poate fi cumparata ca “puff pastry), si se intinde pe masa cat e suprafata tavei in care va fi asezata.
5. Atentie la intinderea foii de aluat, care inca de pe masa trebuie intinsa in asa fel ca marginile acesteea sa treaca peste marginile tavei cu 2-3 cm.
6. Tava se va unge cu unt  sau ulei de floarea soarelui si se aseza aluatul.
7. Acum se ia orezul si branza, adica tot preparatul prajiturii si se intinde cu grija peste foaia de aluat.
8. Dupa asta se ia un cutit si se reteaza  aluatul exact pe muchiile de sus a tavii. Se ia cu grija foitele de aluat obtinute prin retezare deoarece avem nevoie de ele imediat.
9. Acum cu ajutorul degetelor  indoim aluatul de pe marginile interioare a tavii si-l presam usor peste  orez si branza, de jur imprejur.
10. Din fasiile de aluat ce au  rezultat de la retezare, cu un pinten sau un cutit se taie pe lungime fasii inguste, circa 1cm latime, care se aseaza paralel si cu distante intre ele peste suprafata prajiturii, apoi pe directii opuse, astfel intreaga suprafata a prajiturii este acoperita cu patratele, ceea ce da si aspect dar si intaritura.
11. De obicei, se ia acum galbenusul unui ou se bate si cu pensula se intinde peste toata suprafata, ceea ce da o culoare aurie dupa coacere.
12. Se pune la cuptor la o temperatura de 180 grade, timp de 40-45 minute!

Pofta buna!
Flora
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s