Paine Romaneasca

In Bucatarie Cu Flora

Ingrediente:

1kg faina alba
50 gr. drojdie
1 lingurita zahar
3 lingurite sare
100 ml ulei de floarea soarelui
500 ml apa calduta

a

Prepararea:
1. Intr-un vas adanc se cerne faina. La mijlocul fainei se face o adancitura cu mana in care se aseaza drojdia, se presara putina sare si zahar; peste acestea se toarna circa 4 linguri de apa calduta si se framanta usor cu degetele, dupa care se acopera totul cu un servetel de bucatarie si se lasa sa creasca circa 15-20 minute.
2. Dupa aceasta se adaoga sarea, zaharul si uleiul, acum se toarna apa calduta framantandu-se aluatul aproximativ o jumatate de ora.
3. Daca ti se pare prea vartos, mai adaogi putina apa calduta. Se acopera iar cu un servetel de bucatarie, se aseaza la un loc mai cald si se lasa pana-si dubleaza volumul.
4. Se unge suprafata mesei cu putin ulei peste care se toarna aluatul si se taie pentru 2 paini; acestea se aseaza in tavi unse cu putin ulei. Lasi din nou sa creasca aluatul in tavi cateva minute, apoi le ungi cu pensula cu putina apa si le pui la cuptor.
5. Dupa aproximativ o jumate de ora se pate controla painea, si daca are crusta frumoasa aurie, se mai lasa 25-30 minute la cuptor. Mirosul placut de paine proaspata ce ne place atat de mult, mai ales copiilor, se va simti peste tot in jur.
6. Se scoate painea si din nou cu pensula se unge crusta painii. Bunica mea intotdeauna isi facea semnul sfintei cruci dupa ce totul era gata.

a

Pofta buna!
Flora
Anunțuri

Un gând despre „Paine Romaneasca

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s